International Cuisine

Atelier de Sushi

Un atelier practic unde vom învăța să facem sushi

Structura Workshop-ului de Sushi

Durată: ~4 ore
Tip: Hands-on (practic)
Nivel: Începători & Intermediari

  1. Introducere în lumea sushi-ului
    • Prezentarea workshop-ului și a materialelor folosite
    • Scurt istoric al sushi-ului: origini, evoluție, tipuri principale
    • Prezentarea ingredientelor esențiale: orez, pește, alge, legume, sosuri

  2. Norme de health and safety atunci când vine vorba de pregătirea sushi-ului
    • Cum alegem și manipulăm peștele crud în siguranță
    • Depozitarea corectă a ingredientelor

  3. Pregătirea orezului pentru sushi
    • Alegerea tipului potrivit de orez
    • Spălarea și gătirea orezului
    • Condimentarea orezului cu oțet, zahăr și sare

  4. Filetarea peștelui și pregătirea ingredientelor
    • Alegerea peștelui potrivit pentru sushi
    • Tehnici de filetare pentru biban
    • Tăierea corectă pentru nigiri și roll-uri

  5. Realizarea sushi-ului

Maki Roll (Rulouri clasice) și Uramaki (Inside-out Rolls)
• Cum întindem corect orezul pe foaia de nori
• Tehnici de rulare cu makisu (covorașul de bambus)
• Varianta clasică vs. inside-out
• Decorare și tăiere (Tsume)

Nigiri Sushi
• Modelarea corectă a orezului
• Tehnici de așezare și presare a peștelui
• Variante cu somon, biban si creveti

  1. Prezentare și degustare
    • Cum aranjăm sushi-ul pe farfurie
    • Garnituri și sosuri potrivite (wasabi, ghimbir murat, sos de soia)
    • Degustare și feedback

  2. Întrebări și concluzii
    • Răspunsuri la întrebări
    • Sfaturi pentru prepararea sushi-ului acasa

Despre Invitatul nostru:

La bază, Robert este inginer cartograf, însă în 2016 a decis să se reprofileze, marcând începutul călătoriei sale în fascinanta lume a gastronomiei. Inițial, s-a concentrat exclusiv pe nișa de fine dining, dezvoltând o adevărată obsesie pentru restaurantele recomandate de ghidul Michelin. A avut și privilegiul de a lucra timp de opt luni într-un astfel de restaurant, în Oxford.

Parcursul său în bucătărie a fost un adevărat roller coaster, purtându-l prin patru țări și printr-un spectru gastronomic variat – de la restaurante fine dining la food truck-uri, evenimente speciale și hoteluri.

În urmă cu trei ani, s-a alăturat proiectului Sushi on Fire, iar după patru luni de training în Stuttgart, a deschis restaurantul din Piața Unirii. Aici, încearcă să îmbine tehnicile precise, atipice pentru restaurantele japoneze, cu meticulozitatea specific niponă.

Ține cont de faptul că:

Biletele nu sunt returnabile, și nu pot fi folosite pentru alte ateliere. Dar nu sunt nominale, dacă din orice motiv nu poți ajunge, poate găsești un prieten care ar vrea să vină în locul tău.

Te rugăm să ne anunți dacă vrei să ținem cont de orice alergii sau intoleranțe alimentare, facem tot ce putem să adaptăm meniul.

Evenimentul va fi fotografiat, iar materialele pot fi utilizate pentru promovarea evenimentelor numma și Sushi on fire. Prin participare, iți exprimi acordul implicit pentru aceste utilizări.

Îți recomandăm să vii pe jos, sau cu un bolt, poate un autobuz, suntem foarte de aproape de stația de "Fabrica de bere"! Dacă din orice motive trebuie să vii cu mașina, cel mai sigur e să parchezi la Platinia și să vii pe jos, suntem la 3 minute.

The booking period for this event is over.

Unde are loc evenimentul? Str. Moldovei, Nr. 4, Cluj-Napoca

Când are loc evenimentul?
Deschidere:
Încheiere:
Adaugă în Calendar

Articole fără categorie

Bilet standard de acees pentru o persoană

500,00 RON incl. 19% TVA

Not available any more.