Atelier de Ramen
Ramen, umami tsunami
Un atelier unde vom invata sa construim straturi de arome si sa le cladim cu armonia si rigurozitatea specific japoneza.
Structura atelierului:
Trecem rapid printr-o prezentare scurtă despre istoria ramenului și elementele-cheie ale rețetelor autentice, dar si twist-urilor personale ale chef-ului.
Apoi începem împreună pregătirea toppingurilor:
• Marinarea ouălor: Vei învăța cum să marinezi ouăle pentru ramen.
• Gătirea charsiu: Descoperă secretele preparării cărnii de porc pentru un charsiu autentic.
• Prepararea uleiului aromat: Află cum se realizează un ulei plin de savoare pentru a îmbogăți gustul final.
Asamblarea bolului de ramen (hands-on):
Fiecare participant își va asambla propriul bol de ramen folosind toppingurile pregătite și tehnicile învățate.
Degustare și concluzii:
O sesiune finală de degustare și discuții pentru a împărtăși impresii și a răspunde întrebărilor.
Despre Invitatul nostru:
La bază, Robert este inginer cartograf, însă în 2016 a decis să se reprofileze, marcând începutul călătoriei sale în fascinanta lume a gastronomiei. Inițial, s-a concentrat exclusiv pe nișa de fine dining, dezvoltând o adevărată obsesie pentru restaurantele recomandate de ghidul Michelin. A avut și privilegiul de a lucra timp de opt luni într-un astfel de restaurant, în Oxford.
Parcursul său în bucătărie a fost un adevărat roller coaster, purtându-l prin patru țări și printr-un spectru gastronomic variat – de la restaurante fine dining la food truck-uri, evenimente speciale și hoteluri.
În urmă cu trei ani, s-a alăturat proiectului Sushi on Fire, iar după patru luni de training în Stuttgart, a deschis restaurantul din Piața Unirii. Aici, încearcă să îmbine tehnicile precise, atipice pentru restaurantele japoneze, cu meticulozitatea specific niponă.
Ține cont de faptul că:
Biletele nu sunt returnabile, și nu pot fi folosite pentru alte ateliere. Dar nu sunt nominale, dacă din orice motiv nu poți ajunge, poate găsești un prieten care ar vrea să vină în locul tău.
Te rugăm să ne anunți dacă vrei să ținem cont de orice alergii sau intoleranțe alimentare, facem tot ce putem să adaptăm meniul.
Evenimentul va fi fotografiat, iar materialele pot fi utilizate pentru promovarea evenimentelor numma și Sushi on fire. Prin participare, iți exprimi acordul implicit pentru aceste utilizări.
Îți recomandăm să vii pe jos, sau cu un bolt, poate un autobuz, suntem foarte de aproape de stația de "Fabrica de bere"! Dacă din orice motive trebuie să vii cu mașina, cel mai sigur e să parchezi la Platinia și să vii pe jos, suntem la 3 minute.
Unde are loc evenimentul? Str. Moldovei, Nr. 4, Cluj-Napoca
Când are loc evenimentul?
Deschidere:
Încheiere:
Adaugă în Calendar