Eveniment Gastronomic – “Michelin at Home”
Un mix relaxat între sesiuni seated și momente în care ne ridicăm și gustăm împreună. Atmosferă prietenoasă, cu multă informație practică și gust memorabil.
Eveniment Gastronomic – “Michelin at Home”
Cum să faci orice să aibă gust grozav: un mini masterclass interactiv cu Andrei Ungureanu
Durată: 3–4 ore
Format: Masterclass + degustare ghidată + demonstrație live + meniu de luat acasă
Locuri limitate. Experiență semi-privată.
Ce vei experimenta
Un masterclass intens și interactiv care îți arată ce contează cu adevărat când vrei ca mâncarea ta să aibă gust de restaurant — chiar și acasă.
Andrei a lucrat în bucătării cu stele Michelin și aduce în acest curs cele mai importante tehnici și principii, aplicabile oricui gătește acasă.
Ce include experiența
Welcome drink
5 preparate de degustare (4–5 „bites” construite în jurul unor principii cheie)
Demonstrație live – „Taste along”: simți diferențele pe măsură ce Andrei adaugă sare, acid, grăsime etc.
Tehnici și concepte esențiale: Echilibru între săruri, aciditate și grăsimi, Texturi și contrast, Temperaturi și cum influențează percepția gustului, Layering (construirea gustului în straturi)
Înveți să guști ca un chef – Cum identifici ce lipsește și ce ar putea îmbunătăți un preparat
La plecare vei primi un meniu printat să poți testa și acasă toate rețetele și tehnicile învățate.
Despre Andrei Ungureanu
Andrei vine cu un parcurs neobișnuit și fascinant: după 12 ani în industria cinematografică — unde a lucrat pentru producții precum The Flash, Wonka (Warner Bros.) și Silo (Apple TV), a ales să urmeze o chemare profundă: bucătăria.
Mentorat de legendarul Herbert Berger, chef cu 3 stele Michelin în 3 restaurante diferite, Andrei a învățat ce înseamnă excelența în gastronomie, disciplina și finețea din spatele fiecărui preparat. În prezent, face parte din echipa Silver Birch, restaurant din Londra, condus de Nathan Cornwall, bucătar cu 1 stea Michelin.
Împărțind o vreme viața între platouri de filmare și bucătării de top, Andrei a decis să rămână acolo unde se simte cel mai aproape de el însuși : în bucătărie.
Motivat de curiozitate, impuls artistic și dorința sinceră de a împărtăși ce contează cu adevărat în gust, Andrei își propune, prin acest eveniment, să aducă principiile gastronomiei de top mai aproape de oameni pasionați de gastronomie.
„The Bear e foarte real. Am fost acolo. M-a epuizat, dar m-a și reclădit. Acum gătesc cu mai mult sens decât oricând.”
important
Te rugăm să ne anunți în avans dacă ai orice alergie sau intoleranță alimentară.
Meniul poate fi adaptat unei diete ovo-lacto-vegetariene, te rugăm doar să ne anunți cu minim 24 de ore înainte de eveniment.
Îți recomandăm să vii pe jos, sau cu un bolt, poate un autobuz, suntem atât de aproape de stația de "Fabrica de bere"! Dacă din orice motive trebuie să vii cu mașina, s-ar putea să găsești parcare publică pe strada noastră, dar cel mai sigur e să parchezi la Platinia și să vii pe jos, suntem la 3 minute.
Str. Moldovei, Nr. 4, Cluj-Napoca
Deschidere:
Încheiere:
Adaugă în Calendar