Cooking Class

Atelier de ciocolată artizanală from bean to bar

Un atelier în care vei experimenta cum să creezi o ciocolată "from scratch" sub îndrumarea Oanei de la Kokowa

Structura workshopului:
Abia așteptăm să ajungi la noi să bem o cacao împreună și să ne cunoaștem. Atelierul va fi împărțit în două părți:

  • Parte teoretică - scurtă istorie a bobului de cacao, proprietățile medicinale, introducere în industria craft bean-to-bar
  • Partea practică:

Oana ne va arăta cum se pregătește o ciocolată de la bobul de cacao până la forma ei finală.

Ciocolată bean-to-bar 70% - o vom tempera împreună și fiecare va avea ocazia să o toarne în formă și să o
personalizeze după gust cu mai multe nuci, semințe, fructe uscate. Vom face împreună și trufe de ciocolată cu usturoi negru.

Înainte de a pleca mai bem împreună un Kokowa Brew & Cacao ceremonial. Tot ce am pregătit împreună la atelier vei lua acasă, pentru tine si prietenii tai.

Vei învăța multe lucruri tehnice pe care le poți aplica acasă, și te va ajuta pe viitor să faci cele mai bune alegeri când ai de cumpărat o ciocolată. Atelierul e unul complex, dar relaxant. Și vom degusta multă, multă ciocolată.

Despre KOKOWA

Cine este în spatele Kokowa Chocolate?

Cu o experiență de peste 6 ani în industria ciocolatei premium belgiene atât în țară cât și în Londra, Oana a descoperit industria ciocolatei craft bean-to-bar și s-a decis să plece într-o călătorie în Asia pe plantațiile de cacao înainte de a veni acasă cu toate cunoștințele ei ca apoi să fondeze Kokowa Chocolate în 2021.

Kokowa Chocolate a pornit din ideea de a ne bucura cu toții de cele mai bune boabe de cacao organice, venite din ferme sustenabile, de ciocolata bean-to-bar artizanală îndulcită cu zahăr din flori de cocos, dar și de unturile oleaginoase care au la bază bobul de cacao.

Fără regrete, remușcări sau sentimente de vinovăție.

Rețetele pe care le-a dezvoltat sunt realizate doar din ingrediente 100% naturale și calitative. Nu numai că îți vor satisface pofta de ceva bun, dar îți vor aduce și o mulțime de beneficii nutriționale.

Ideea workshop-ului este de a ajunge la pasionații de ciocolată care își doresc să afle mai multe despre ciocolata bean-to-bar, renumită peste hotare dar prea puțin cunoscută în România.

Despre eveniment:

Ce vom face în cele 4 ore?

Vom descoperi împreună de ce este cea mai sănătoasă, etică și sustenabilă ciocolată dar și foarte delicioasă.
Ne vom mânji împreună, vom crea tabletele proprii de ciocolată dar și mediants, vom afla lucruri interesante despre istoria bobului de cacao în istorie și vom prepara împreună băutura zeilor.
Un workshop interactiv, delicios, în care fiecare va pleca acasă cu creațiile proprii și sperăm cu mai multe cunoștiințe despre boabele de cacao și ciocolată.

Despre acces:

Biletele nu sunt returnabile, și nu pot fi folosite pentru alte ateliere. Dar nu sunt nominale, dacă din orice motiv nu poți ajunge, poate găsești un prieten care ar vrea să vină în locul tău. Dacă ne anunți din timp, putem întreba și noi în comunitatea noastră dacă e vreun alt participant care nu a prins bilet si ar vrea sa preia biletul tua.
Îți recomandăm să vii fără mașină, cu un bus, un bolt, sau pe jos, suntem într-o zonă semi-centrală. Dacă nu ai altă variantă, s-ar putea să găsești parcare cu plată pe strada noastră, sau la doar 3 minute de noi, la Platinia.

The booking period for this event is over.

Când are loc evenimentul?
Deschidere:
Încheiere:
Adaugă în Calendar

Articole fără categorie

Bilet standard

500,00 RON incl. 19% TVA

Not available any more.